יום שבת, 17 במרץ 2012

פאי פקאן אישי-טעים ביותר!

טוב , כבר הרבה זמן חיכיתי שיבואו אורחים ואני אוכל להכין את המתכון הזה(מאתר מתוקים שלי) , כי לא מרשים לי להכין סתם (לא עומדים בפיתוי וזה משמין חיחי).

אבל הנה סוףסוף יצא לפועל , ויצא כל כך מדהים!
בתמונות לא צילמתי את הגלידת וניל שאכלנו עם זה , והשילוב של החם והקר - פשוט ואו!
ממליצה ממש להכין! כולם נורא נורא נהנו !
(קצת נשרף מלמעלה אבל הוסיף טעם מדהים ומקורמל! ) 


תמונות אני צילמתי.

והנה המתכון 


פאי פקאן אישי
ל – 12 טארטלטים אישיים
לבסיס
2 כוסות (240 גר') קמח
כפית מלח1
כפית סוכר 1
גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות 180
כ – 1/4 כוס מים קרים מאוד
למלית -
1/2 כוס (100 גר') סוכר (מומלץ סוכר דק
ביצים L 2
1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ תירס כהה
כוס (60 מ"ל) מייפל14/
כפות רום/ברנדי/ויסקי 2
1 כפית תמצית וניל
כוס (80 גר') אגוזי פקאן קצוצים גס 3/4
חצאי פקאן לקישוט – אופציונאלי
להכנת הבסיס -
מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים באיטיות את המים (בכל פעם כף) עד שנוצר בצק. עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת הידיים מאחדים את התערובת לבצק אחיד. (שימו לב, אין צורך לעבד יתר על המידה)
משמנים תבנית של 12 שקעים בגודל סטנדרטי (רצוי בחמאה). מחלקים את הבצק ל – 12 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק עיגול קטן ומרפדים כל שקע בשכבה דקה ככל שניתן של בצק (גם בדפנות). מעבירים למקפיא למשך כ – 20-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל – 175 ומכינים את מלית הפקאן.
להכנת המלית -
בקערה מערבבים יחד את הסוכר, הביצים, סירופ תירס, מייפל, רום (או תחליפיו), ותמצית וניל. קוצצים את האגוזים ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב. ממלאים כל שקע בכ – 2-3 כפות של מלית ואופים במשך כ – 50 דקות, עד להזהבה קלה של הקלתית. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. לאחר 5 דקות, מעבירים סכין חדה בדפנות כל עוגה ומחלצים מהתבנית. אם רוצים אפשר לעטר בחצאי פקאן.
העוגות נשמרות היטב בקופסא אטומה בטמפ' החדר, אך מומלץ לחמם קלות לפניי ההגשה 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה